Categories
Politik

Svensk folkeparti

Moderaterna krävde i alla fall arbetskraftsinvandring också – vilket sossarna ju ändå aldrig skulle gå med på – för att kohandla med sossarna om att strama åt flyktingpolitiken. Folkpartiet bjöd under och nöjer sig med att lägga ned utlänningsnämnden – vilket riksdagen redan har beslutat att göra – för att stödja regeringens förslag att avskaffa rätten att överklaga asylbeslut.

Men Leijonborg avfärdar anklagelserna om att folkpartiet svänger mot en striktare flyktingpolitik – det har partiet minsann gjort sedan länge.

Så vad kommer den kohandeln att leda till? Regeringen kommer förstås aldrig att lägga någon proposition om att avskaffa utlänningsnämnden, medan folkpartiet kommer att hjälpa till att slopa rätten att överklaga. Så blir asylprocessen än mindre rättssäker.

Vilken moralisk härdsmälta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *