Categories
Politik

Ärekränkning

I dagens Expressen läste jag till min förvåning att jag är folkpartist. Märkligt. Jag lämnade Liberala ungdomsförbundet 1999 och folkpartiet långt tidigare än så. Och man behöver inte leta länge här på Mothugg för att komma fram till att jag och folkpartiet inte är bästa kompisar.

Att jag är “välutbildad vid ansedda universitet i Sverige och Storbritannien” (och därtill har en examen) kan jag dessvärre inte förneka. Att domännamnet friktion.se är registrerat på mitt namn har aldrig varit någon hemlighet. Mer spik än så har inte kvällstidningen att koka sin soppa på.

Nåväl, jag har skickat en begäran om rättelse, samt faktura för den bild Expressen olovligen och utan bildbyline publicerade.

Turligt nog tycks dock de mest komprometterande fakta om min person ha förbigått skjutjärnsreportern som närapå är min namne: Att jag mellan 1999 och 2004 regelbundet skrev ledare i GT/Expressen.

9 replies on “Ärekränkning”

Hej! Det var inte igår! Eller ens i förrgår. Det var faktiskt riktigt många år sen! Hoppas allt är bra med dig. Hittade hit genom att surfa lite på “littorin-gate” typ. Underhållande. (Ja, jag är ganska lättroad.) Kommer du ihåg mig? :) Jag är kvar i fp, som anställd rentav. Men bloggar gör jag om annat…

//Anne

Ha ha…var det du Johan som är inblandad i LittorinGate…Det blir bara mer och mer komiskt. Neo har börjat att moderera bort ansedda bloggare såsom Åsk och Deep Edition…Liberaler som arbetar mot ett fritt samtal det är komiskt.

tidningarna skulle nog tjäna mer pengar på att ta upp klimatproblematiken. Det börjar bli varmt nog…Jag blir aldrig förvånad över vilka sagor som våra sagoberättare presterar …

Tack, Kalle. Jag kan knappt tänka mig en mer absurd anklagelse. Nu har Expressen äntligen plockat ned artikeln med de felaktiga påståendena. Återstår att se om de för in en rättelse.

Det säger väl för övrigt en del om klimatet i Sverige: Den som köper en bluffexamen kan bli minister, den som är “välutbildad vid ansedda universitet” smutskastas och hängs ut med mugshot i pressen.

Johan, artikeln är inte nedplockad. Den finns kvar, men uppgiften om att de tre utpekade är folkpartister är korrigerad. En rättelse finns också under artikeln.

Att det skulle vara Karlsson, Karlsson och Bergh som ligger bakom Friktion eller avslöjandet om Littorins fejkexamen, det har Expressen aldrig påstått. Ingenstans i artikeln står Expressen som avsändare till ett sådant påstående.

Tvärtom har vi varit väldigt noga med att bara återge Neos artikel och vad Peter Wennblad där påstår. Ingressen avslutas med “Detta skriver magasinet Neo på sin blogg under lördagskvällen”.

Mvh
Karl-Johan Karlsson
Expressen

Om du inte passar dig, Karl-Johan, så kommer vi snart med ett avslöjande reportage på friktion. Du ser också ut som en gangster om man förstorar upp ditt foto till rätt proportioner.

Om man nu måste slänga in en försiktig reservation om varje uppgift som hämtas från Magasinet Neo ligger det ju nära till hands att ifrågasätta kvaliteten i den publikationens journalistiska arbete. Eller? Så vilka är egentligen Expressens motiv med rapporteringen?

@KJK: Det är ju lika felaktigt att påstå att jag, Martin och Andreas ”har kopplingar till folkpartiet”. Jag har inte mer kopplingar till folkpartiet än vad Per Gahrton, Lars Ohly och Siewert Öholm har. Och jag har inte mer kopplingar till folkpartiet än till Unga örnar, Fältbiologerna, Svenska kyrkan eller Al Qaida.

“Jag har inte mer kopplingar till folkpartiet än vad Per Gahrton, Lars Ohly och Siewert Öholm har.”

hm, vilket gäng…. då är det väl ändå bättre att vara folkpartist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *