Categories
Politik

Eget beröm luktar alltid bäst

Ännu en tung socialdemokrat kommer ut som femtekolonnare: ”S-regeringens maktmonopol måste brytas i nästa val”, skriver Sverker Åström i en debattartikel i DN – eller ”rasar”, som det heter på journalistiska.

Härom veckan frågade sig Kjell-Olof Feldt och Stig Hadenius varför de ska rösta på ett socialdemokratiskt parti som släppt in kommunisterna i den demokratiska stugvärmen.

Sverker Åström spinner vidare på deras tråd. Det finns ingen ände på vilka problem det långa socialdemokratiska maktinnehavet har skapat: I statsförvaltningen får unga tjänstemän med partibok företräde framför andra, regeringen använder utnämningsmakten för att köpa lojalitet och de flytande gränserna mellan regeringsmakt, offentlig förvaltning och intresseorganisationer korrumperar.

Maktmonopolet låser också fast sossarna vid en mossig politik: De kramar den kommunaliserade flumskolan, hyresregleringar och ett genomfuskigt sjukförsäkringssystem – medan de dissar pigavdrag.

Och allt detta kokar ned till att sossarna har haft makten för länge, resonerar Åström i sin debattartikel som skulle kunna ha spökskrivits av Allians för Sverige. Dags för regimskifte, alltså!

Bara på en punkt får socialdemokraterna beröm av sin gamle trotjänare:

”De har genomgående fört en klok utrikespolitik, både före och efter andra världskriget och under detta.”

Visst är det så, Sverker. Men har inte också utrikespolitiken försämrats sedan du lämnade Arvfurstens palats?

One reply on “Eget beröm luktar alltid bäst”

Jag intervjuade Sverker Åström för ungefär ett år sedan och då sa han att han aldrig någonsin varit socialdemokrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *