Categories
Blandat

Får jag kräkas på nästa Che-tröja?

Nere på turistpittoreska Haga Nygata säljer en av new age-butikerna pärldraperier med Bob Marley jämte Che Guevara. Och nog vore det lite småskoj att ha Karibiens två Kristusinkarnationer, Lejonet av Juda och 1960-talets bin Laden, på samma draperi, om det nu inte vore för att polisen trakasserar och tvångsklipper rastafarianerna i Fidels påvedöme.

”Guevare oss för Chekulten”, skriver Magnus Linton i dagens Expressen, apropå att Walter Salles film ”The motorcycle diaries” har premiär i dag:

”Rövarkapitalismen som födde Che är lika brutalt manifesterad i Latinamerika nu som då, och att Ches recept för ändring – kommunism – var värdelöst står i dag klart för alla. Mannen som blev ett offer för dessa extremer är intressant. Inte som Jesus. Men som människa.”

3 replies on “Får jag kräkas på nästa Che-tröja?”

du vet inte hur mycket han betyder för andra männikorrrrrrr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *