Categories
Politik

Att göra upp med sin nutid

”Allt verkar vara i ordning och fungera som det ska”, sa Helsingborgsmoderaten Jerker Swanstein när Region Skåne besökte provinsen Guangzhou i Kina för ett par veckor sedan, läser jag i Kristianstadsbladet. Och regionens högsta höns Uno Aldegren (s) är lika lyrisk och hoppas på goda affärer för skånska företag i världens största diktatur.

Säga vad man vill om Lars Ohly, men han har i alla fall fått käka upp sina lögner och bortsett från Kuba är de diktaturer som han har hyllat historia. Den järnhårda alliansen i svensk politik mellan socialdemokrater och moderater kan visst komma undan med vilket diktaturkramande som helst.

(Tipstack till Dogge!)

18 replies on “Att göra upp med sin nutid”

Jag kontaktade faktiskt en moderat riksdagsledamotangående angående moderaternas ”svängning” i kinafrågor. Det visade sig att den generella åsikten i riksagsgruppen skiljde sig från partiledningens i vapenembargofrågan och en majoritet av riksdagsgruppen är också öppet förespråkare för tibetanska och taiwanesiska fri- och rättigheter och kinesiska också för den delen.

För övrigt är det min fasta uppfattning att västvärlden inte får låta Kina och andra diktaturer med stora marknader får ta våra storföretag som gisslan. Onödigt tycker jag dessutom eftersom Kina är betydligt mer beroende av västvärlden än var vi är av dem. Ett handelskrig skulle fullkomligt stoppa den kinesiska tillväxten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *