Categories
Blandat

Proletären går på Världskulturmuseet

Torbjörn Björkman har besökt Världskulturmuseet för Proletärens räkning, men finner stora ”liberala brister”.

Museet försummar helt att sluta upp i kampen mot USA-imperialismen ”som krossar världens folk och världskulturarvet”. Utställningen om Orinoco i Venezuela domineras till exempel av det västerländska, trots att det pågår en revolution fullt jämförbar med det kulturella uppsvinget under sandinisterna i Nicaragua.

”Revolutioner skapar folkligt nationella kulturer. Se Kuba och kanske speciellt Nordkorea. Ett världskulturmuseum måste stödja dessa kulturbyggen mot imperialismens kulturkross.”

Ja, hade vi inte hellre sett lite nordkoreanska gymnastikspel i mastodontklass, eller kanske uppläsningar av kubanska dikter av det där slaget som alla börjar och slutar med ett ”kamrat Fidel”? (Tipstack till Mathias)

15 replies on “Proletären går på Världskulturmuseet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *