Categories
Diktaturkramar

Hans Bergström kramar diktatur

Åsa Linderborg, vänsterns lika onda som skarpa stjärnskott, fäller storvilt när hon outar ingen mindre än DN:s förre chefredaktör Hans Bergström som diktaturkramare i Aftonbladet.

Visst, mängden lik i garderoben spelar roll. Åsa Linderborg får förvrida historien rejält för att få de svenska liberalerna att bli lika goda kålsupare som vänsterpartiet. Vänstern är oöverträffad både i mängd, konsekvens och hyckleri när det gäller att gulla med odemokratiska regimer.

Samtidigt glädjer vi oss här på Mothugg åt vatten på vår kvarn om att diktaturkramarna finns i alla partier – från Alf Svenssons Tunisien-resa härförleden via socialdemokraternas gullande med allsköns diktatorer till moderaternas krälande för den kinesiska diktaturen i dag. Och att folkpartiet har sina egna lik i garderoben har vi ju känt till länge. På Lars Leijonborgs tid som FPU-ordförande var Kuba ett demokratiskt föredöme.

Och vi är särskilt förtjusta att finna att till och med Hans Bergström kramat diktaturer. Som han själv brukar säga: ”Jag gillar att kramas”.

18 replies on “Hans Bergström kramar diktatur”

Mycket missvisande mening:

”På Lars Leijonborgs tid som FPU-ordförande var Kuba ett demokratiskt föredöme.”

När jag läser den tror jag att FPU faktiskt tyckte så, men det var en motion som blev nerröstad med av 96 procent. Det är lite skillnad.

Visserligen är det högst anmärkningsvärt att så pass många röstade för den, men skriv det istället för att få det att låta som att det var förbundet åsikt.

Jag kan garantera att om någon inom Liberala Ungdomsförbundet idag skulle kläcka ur sig en sådan motion så skulle vederbörande bindas fast vid det stora världsträdet!

Mathias, läs igen! Stridsbergs motion röstades mycket riktigt ned med 94 procents majoritet.

Men motionen yrkar på att avskaffa Sveriges bistånd till Kuba, med bland annat en för sin tid mycket klarsynt analys av Kubas ekonomi och politik. Och förbundsstyrelsen yrkar avslag på motionen, med argumentet att Kuba är en progressiv regim som liksom Nordvietnam, Zambia och Bangladesh bör få svenskt bistånd.

År 1972 bestod alltså Folkpartiets ungdomsförbund till 94 procent av diktaturkramare. Tack och lov har rätt mycket hänt sedan dess.

Ojdå. Missförstånd. Kanske skall omformulera mig. Ööhh…

Hursomhelst så dröjer det, mig veterligen, ända tills 2007 innan jag kan släppa min stora motionsbomb: Avskaffa allt bistånd.

Men om någon har skrivit den till årets förbundsstämma så rider jag givetvis ryggsäck på den i talarstolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *