Categories
Politik

Vägval Lönnroth

Med Lars Ohlys kommunism och Gudrun Schymans avhopp tacksamt begravda under riktiga politiska debatter får man anta att de olika fraktionerna i vänsterpartiet slipar sina knivar inför den oundvikliga sammandrabbningen.

Men hur mår egentligen den del av vänstern vi trodde var den trevliga och antiauktoritära? På Vägval vänsters hemsida är det Johan Lönnroth hit och Johan Lönnroth dit så man blir helt snurrig.

Om drygt en vecka håller Vägval vänster riksting på Årsta teater i Stockholm för att diskutera de viktiga frågorna om vilken väg vänstern ska välja och hur den ska organisera sig. Och som för att se till att alla förstår vartåt det barkar ”formulerar Vägval Vänsters ordförande Johan Lönnroth sitt svar på de berörda frågeställningarna” i god tid inför rådslaget.

Vägval vänster kan också ”med stort nöje” publicera första delen av Johan Lönnroths studiebrevsserie i Västgötaskolans regi. Liksom andra och tredje delen – och ytterligare fyra som är på gång. För ynka 15 kronor till föreningens postgiro kan man beställa Johan Lönnroths ”Program för en frihetlig vänster” i tryckt form.

”Hej kamrater! Alla rörelser har en inneboende tendens att bygga hierarkier”, läser jag i ett medlemsbrev, som fortsätter: ”Inom arbetarrörelsen har vi den så kallade ’demokratiska centralismen’ som många av oss fostrats in i och som i det långa loppet leder till stagnation och jasägeri.”

Kloka ord – signerade Johan Lönnroth, så klart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *