Categories
Politik

Övervakning under huden

Operera in sändarchips på män som fått besöksförbud, föreslår riksdagsledamot Ragnwi Marcelind (kd). Med en enkel GPS-mottagare ska den hotade kvinnan då kunna se när mannen befinner sig i närheten.

”Tekniken har kommit så långt i dag att man kan operera in ett sändarchips i kroppen på en person. Här uppstår förstås viktiga integritetsaspekter, men jag anser absolut att förslaget bör utredas”, säger Marcelind till TT.

Jovisst. Och nog borde den tekniska utvecklingen ha kommit så långt att vi kan sätta elkoppel på kristdemokrater, så att Ragnwi får sig en kyss nästa gång hon inte kan hålla tassarna borta från den personliga integriteten. Integritetsaspekter? Nä, hur tänker du då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *