Categories
Politik

Margots muta till medierna

Att Margot Wallström bloggar tycks inte ha räckt för att göra EU mer poppis. Nu betalar Unionen journalister för att bevaka vad som sker i parlamentet, med gratis flyg till Strasbourg och en dagersättning på 100 euro.

“It is perfectly normal that a public body wants its citizens to be informed about its activities”, försvarar sig Wallström genom sin talesman Mikolaj Dowgielewicz i IHT.

Ett bättre sätt att göra det lättare för medborgare och medier att granska Bryssel och Strasbourg vore att öka öppenheten. Enligt samma artikel lär vi oss nämligen att kommissionen inte vill offentliggöra sina finansiella relationer till medierna, av hänsyn till sina stackars publicistiska understödstagare. Vilka svenska EU-korrar som står på Margots payroll får vi alltså inte veta.

Well, vi lägger Margots mediemutor till listan över kommissionens pinsamma PR-projekt, jämte der europäische Superheld Captain Euro och Orgeln som symbol för Europavisionen. När ska EU-kommissionen sluta att behandla oss medborgare som oupplysta undersåtar?

One reply on “Margots muta till medierna”

Den där captain Euro var jag med och köpte svensk ensamrätt på, snacka om lik i garderoben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *