Categories
Göteborg

Sjösjuka sjömän stjäl från sköna sjuksköterskor

Madelene Axelssons intervju med Stefan Kristiansson i GFT är så bra att man vill citera hela rasket. Kristiansson är miljöpartiets representant i Västra Götalandsregionens styrelse, och ifrågasätter beslutet att skjuta till ytterligare 8,5 miljoner skattekronor för att täta läckorna i ostindiefararens budget.

Miljonrullningen till ostindiefararen fortsätter. Tidigare har VG-regionen sponsrat skeppet med fem miljoner kronor och sjukvård. Men projektet har läckt som ett såll från start och för att få hem båten har nu Västra Götalandsregionen, liksom Göteborgs kommun, fått gräva ännu djupare i sina kassakistor.

Tidigare togs pengarna från regionens marknadsföringsbudget. Nu plockas de direkt ur regionens kassa för den löpande verksamheten i regionen, som ju inte direkt är känd för att leverera vård i tid till västsvenskarna.

– Här tar vi flera miljoner från regionstyrelsens konto för att anställa sjömän när vi kunde lagt dem på utveckling av vår egen personal, som ju till största delen arbetar inom vården. Jag tycker det är förkastligt, säger Stefan Kristiansson. Jag skulle hellre se att vi la pengarna till en framtida höjning av lågavlönade kvinnors löner inom offentlig sektor, eller något annat som känns viktigt och vettigt.

Och tro inte att miljonrullningen slutar där. För när båten väl kommer hem lär den förstås fortsätta att belasta göteborgarnas ekonomi – som skattebetalare, hyresgäster, elkunder, tidningsprenumeranter – med den där skruvade politiska logiken: Har vi redan plöjt ned en halv miljard kronor i fartyget måste vi förstås fortsätta att mata SOIC:s vd Stellan Mjärdner när han gapar efter mer.

Stefan Kristiansson slår huvudet på spiken i GFT:s intervju:

– Ibland är det bara så att saker händer när ett gäng mäktiga gubbar träffas i mer eller mindre informella sammanhang och kommer överens om saker.

3 replies on “Sjösjuka sjömän stjäl från sköna sjuksköterskor”

Japp, och bortom pengasloseriet kan man ju diskutera huruvida dessa pengar alls skall plojas ned i “kommunal utrikespolitik” (for att lana en term fran en kand statsvetare). Vi har ju trots allt inte rostat fram vara kommunal- och regionpolitiker for att vi stoder just deras utrikespolitiska program. Dessutom har cheferna pa Goteborgs kommunala bolag inte nagot som helst mandat att bedriva utrikespolitik a vara vagnar.

Phuu, man blir ju bara trött av sånt här snack. Ostindiefararen har ju gjort hela Göteborgsregionen känd i stora delar av världen, framförallt i Kina. Låter som det finns griniga miljöpartister som kanske är bittra över att inte blivit antagna till seglatsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *