Categories
Forsk Göteborg

Efterlysningar: Citat, blues, text, kafé

Kära läsare, jag vill ta er hjälp med att hitta ett citats upphovsman, en låt, en text och ett kafé. Tips och förslag kan lämnas i kommentarerna. En bok lottas ut bland de bästa ledtrådarna.

  1. En författare, sannolikt svensk, får frågan vad som krävs för att bli författare. Han svarar eftertänksamt: “Man behöver en penna”, funderar lite mer och lägger sedan till “Och så behöver man ett papper, förstås” (eller nåt ditåt). Jag har fått för mig att det inte är Olof Lagercrantz, men vem är det i så fall?
  2. Bluestolva med driv, tvärflöjt, speciell röst. Hörs lite varstans. Vem och vad?
  3. Jag undervisar om medier och demokrati på grundläggande nivå i samhällskunskap. Som kurslitteratur har vi använt bland annat Jesper Strömbäcks Makt och medier (Stundetlitteratur 2000, ISBN 9144009887).

    Medan den funkar prima som introduktion till etablerade teorier om medier, makt och demokrati skulle jag vilja komplettera den med en kortare text eller bok om hur internet ställer allt det där på ända, när skotten inte längre är vattentäta mellan medier, makthavare och medborgare. Tips?

    Och då helst något som inte är skrivet med Habermas i bakfickan. Jag går inte i gång på hans fetisch för 1700-talets intellektuella samtal i broadsheets och kaffehus.

  4. Bärbart på Sankt Oberholz.Slutligen, apropå nätet och kaffehus: I Berlin gillar vi Sankt Oberholz vid Rosenthaler Platz, där man hittar i genomsnitt minst en bärbar per kund, eftersom kaffet är gott, wifit gratis, musiken sån man ändå har i lurarna och man gärna får sitta länge, bara man stödköper då och då. Var hittar man ett bra arbetskafé mellan Majorna och Vasastan, som garanterar snabbt, gratis och obegränsat wlan?

7 replies on “Efterlysningar: Citat, blues, text, kafé”

@Bergh: Men du kan svaret på de övriga?

“Magistern” föreslog att författaren skulle kunna vara Sven Delblanc. Någon som kan bekräfta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *