Categories
Statsveteri

Politologerna bloggar

Så hälsar vi Politologerna välkomna, ett trevligt bidrag i den akademiska bloggfaunan. Kanske kan den bli en statsvetarnas svar på förträffliga Ekonomistas?

Jämfört med Ekonomistas har Politologerna lyckats bättre med att engagera kvinnliga skribenter: Tre politologer av elva är kvinnor, mot noll av fem ekonomistas.

Det är förstås likväl trist att se att inte mycket tycks ha hänt sedan vi 2008 konstaterade att det gick i väldigt runda slängar tre män på varje kvinna i den svenska akademiska bloggosfären, och att det fanns fler personer som heter Niklas än det fanns kvinnor bland bloggande nationalekonomer.

De så kallade nya medierna speglar således — föga förvånande — mönstret i gammelmedierna. R&D noterade nyligen att den “Den typiska statsvetaren [som uttalar sig i medierna] är en medelålders, twittrande [manlig] professor verksam vid Göteborgs universitet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *