Categories
Politik

Kontrarevolutionären Gandhi

Jag fick just ett mejl från Beatriz del Carmen Pedroso, föreståndare för Jesus Diaz-biblioteket som jag besökte i Havanna. Hon berättar om när säkerhetspolisen i tisdags 18/3 arresterade hennes make Julio César Galvez (de är båda oberoende journalister). Åtta poliser och två vittnen från CDR genomsökte deras tvårumslägenhet i 14 timmar.

Förutom en laptop, en gammal skrivmaskin, en kamera, böcker och tidskrifter beslagtog polisen också sex videokassetter med dokumentärer om Gandhi och Martin Luther King. “I konfiskeringsprotokollet”, skriver Beatriz, “rubriceras allt det beslagtagna materialet som subversiv och kontrarevolutionär propaganda.”

Känn på den, Gandhi!

One reply on “Kontrarevolutionären Gandhi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *