Categories
Göteborg Politik

Färdigfirat

I år har jag flytt stan lagom till Göteborgskalaset, så jag slipper denna skattesubventionerade orgie i fylla, våld och våldtäkter, inramad av dansbandsmusik, Pripps blå i plastmugg och räkfrossa. Men jag kan ändå solidarisera mig med det lidande som vänsterpartiets Marie Lindén uttrycker i dagens GP. Det är klart att kalaset ska läggas ned!

Och kanske går det åt det hållet. Så sent som för två år sedan var åtta av tretton huvudpartners kommunala bolag. Och då hade kommunstyrelsen ändå redan låtit skattebetalarna skjuta till tio-tolv miljoner kronor, utöver vad de också fick betala som hyresägster, elkunder, kollektivtrafikresenärer och så vidare.

Men nu tycks det som att de kommunala sponsorerna har fått kalla fötter. På sponsorlistan för årets kalas finns bara Liseberg, Göteborg & Co samt Göteborg Energi kvar. Lustigt nog just de tre kommunala bolag som ligger Göran Johansson varmast om hjärtat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *