Categories
Popkultur

Alle, die uns deprimieren, sie müssen kapitulieren

Jag brukade bränna mixplattor och pracka på mina vänner i sommartider. Det känns nu lite nittital, så här kommer soundtracket till sommaren 2007 i ny form.

 1. Florence Valentin: Pokerkväll i Vårby Gård
 2. The Shins: Australia
 3. Sufjan Stevens: Come on! Feel the Illinoise!
 4. Maximo Park: Books form boxes
 5. Dogs: This stone is a bullet
 6. Shout Out Louds: Tonight I have to leave it
 7. Tocotronic: Kapitulation
 8. The Maccabees: Toothpaste kisses
 9. The Editors: Smokers outside the hospital doors
 10. Bruce Springsteen: Lost in the flood
 11. Mac Love: När sommaren kommer

Och för den som undrar vad man ger en 31-åring som har allt tipsar jag om att Tocotronic spelar i Berlin den 27 juli.

7 replies on “Alle, die uns deprimieren, sie müssen kapitulieren”

Men jag förstår inte alls hur du tänker, om jag nu vill lyssna på soundtracket till sommaren 2007 men ändå stänga av datorn, just för att det är sommar, hur gör jag då?

Dessutom, Soundtracket till sommaren 2003 står i hyllan och spelas relativt ofta – särskilt är de tyska spåren uppskattade eftersom de motbevisar fördomen om tysk populärmusik – dessutom finns det som album i min mediaspelare. Men det kommer version 2007 aldrig att göra. Den överlever ju bara en liten stund.

Tycker du inte att det är lite trist att inte lämna spår i andra människors liv, det är ju nämligen hela poängen med blandband? De koms ihåg länge, och värderas högt.

00-talet kommer att ihågkommas som decenniet när man glömde bort värdet av enskilda kulturföremål – de tingliga värdena kanske man kan säga. Marx skulle ha jublat.

Erik, jag kan bränna en skiva till dig om du vill, dessutom med de spår som inte fanns på Youtube, Google Video and the like.

Lite lustigt att skivbolagen självmant lägger ut ljud plus rörlig bild för fri nedladdning hos t ex Youtube, medan de gör vad de kan för att stoppa enbart ljud från att fildelas.

Även jag lyssnar ofta på soundtracket till sommaren 2003 – dock var det för min del inte lika centralt som upplysningsprojekt.

I den mån det finns stordriftsfördelar i CD-brännande skulle jag också vilja be om en kopia.

Okejokej. Vi fixar det.

Dagens tävling: Spela spår nr 11 på hög volym på repeat. Den som först blir utsatt för våld från kolleger, sambo eller vem som nu råkar vara i närheten vinner.

Nu stänger vi av datorn. Saltholmen kallar.

Wonderfully comprehensive on the whole, but surprisingly, you appear to have overlooked what should be one of the breakout summer tracks from Iceland, Jakobinarina’s “This Is An Advertisement”. Video can be seen here

Ahh. To have had this much razor sharp wit and been so spiteful at the age of 17.

Det verkar vara inne att skriva Clash-låtar i sommar. Låt nr 1 har ju tydliga referenser, och vad säger vi om Moneybrother?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *