Categories
Statsveteri

Som som forskningsobjekt

Christopher Kullenberg verkar ha många roliga saker för sig. På fredag presenterar han en uppsats som lägger vårt kära Som-institut under luppen.

Det var väl bara en tidsfråga. Jag har tipsat empirin. Seminariet kan säkert bli extra skönt om Som-forskarna låter sig — låt se — enrolleras inte bara som subjekt utan som objekt för att medproducera lite kunskap om sig själva, eller hur det nu var. Fast å andra sidan medproducerar de väl lika mycket genom att inte delta. ((Ja, det här var ett försök att vara lustig, men jag misstänker att jag är för miljöskadad för att kunna svänga mig med begreppsapparaten på rätt sätt. I vilket fall: Humanistiska fakulteten, sal C200, fredag 23 november kl 14–16.))

3 replies on “Som som forskningsobjekt”

Jo, det var faktiskt ganska roligt :) Jag tror på medskapande, även om detta för många är ett brott mot den “neutrala” forskarrollen.
Begreppsapparaten är inte förklarad i texten jag lade ut… detta för att kunna fokusera på empirin på så få sidor som möjligt, men om man dyker upp på fredag ger jag en förklaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *