Categories
Politik

Birgitta Rydberg samarbetar med knarkliberaler

Birgitta Rydberg (fp) har dragit in landstingsstödet till Stockholms brukarförening. Nu borde folkpartiet stå på tur.

Härom veckan drog Stockholms läns landsting in stödet till Stockholms brukarförening, en patientförening som tar hand om och stöder narkotikamissbrukare. Anledningen? Stockholms brukarförening ingick i nätverket Encod, som förespråkar en skadereduceringspolitik. Där finns också organisationer som förespråkar en legalisering av lätta droger. Och eftersom drogliberaler är ungefär som nazister, menade Rydberg, skulle stödet dras tillbaka.

Nå, om Birgitta Rydberg menar allvar med att man inte ska få landstingsstöd om man samarbetar med knarkliberaler, så måste hon ta den kampen till nästa steg och avveckla landstingets stöd till folkpartiet.

Rydbergs folkparti är nämligen medlem i ELDR och Liberala internationalen, två internationella liberala samarbetsorganisationer där också ökända knarkliberala partier ingår:

  • Tyska FDP ville i sitt valmanifest 2002 legalisera lätta droger, inrätta så kallade knarkarstugor och förskriva heroin till tunga missbrukare.
  • Brittiska Liberal Democrats konstaterar i sitt narkotikapolitiska program att den prohibitionistiska narkotikapolitiken inte har fungerat. Libdems vill avkriminalisera bruk och innehav av cannabis för personligt bruk, låta läkare förskriva heroin, sluta döma missbrukare till fängelse, och så vidare.
  • Liberal Party of Canada vill avkriminalisera bruket av lätta droger och gillar idén med knarkarstugor där tunga missbrukare kan injicera droger under kontrollerade former.
  • Nederländerna hyser inte mindre än två liberala partier — D66 till vänster, VVD till höger — som vill legalisera cannabis och, tja, gud vet vad.

…för att bara ta några exempel. Folkpartiet står alltså bevisligen i intimt samröre med organiserade, förhärdade knarkliberaler.

Ska verkligen skattebetalarna i Stockholms län tvingas ge stöd åt ett parti med sådana kontakter? Nej, Birgitta Rydberg borde rakryggat och i konsekvensens namn kräva att landstingets partistöd till folkpartiet dras in. Än mer som folkpartiet sannolikt cashar in betydligt mer än den ideella brukarföreningen.

Och medan Birgitta Rydberg ändå är i farten kan hon lika gärna dra in stödet till sig själv också, genom att avgå från posten som landstingsråd — innan knarkliberalismen besmittar självaste Stockholms landstingsstyrelse.

10 replies on “Birgitta Rydberg samarbetar med knarkliberaler”

Verkligen bra jobbat! Journalistiskt grundarbete som visar att världens liberala partier har fattat att det är den svenska drogpolitiken och Birgitta Rydberg som är totalitär och dödar människor. Birgitta Rydberg är en mördare, helt enkelt. Och det är ju egentligen självklart att alla liberala krafter tar avstånd från henne.

Tyvärr verkar det bara ta ca. 8-12år för svensson att ‘glömma’ hur borgarpolitik fungerar i praktiken, den är och har alltid varit inhuman och oempatiskt inställd till människor samhällets botten.

Först vill jag kommentera Magnus inlägg.
Det finns ingenting som retar mig så mycket som när människor uttrycker sig som du gör. Jag blir rent ut sagt jävligt förbannad!

Sen till Rydbergskan
Igår visades det första programmet av två om Dr. Phils försök att rädda två unga systrar som fastnat i opiaternas förfärliga väv. Huruvida han kommer att lyckas vet vi inte än. Om han lyckas så beror det enbart på att han har tillgång till så stora ekonomiska resurser. Om den förfärliga människan Rydberg hade sett programmet hade hon fått en liten aning om hur ett opiatberoende fungerar och hållit sig för skratt. Det kunde nämligen ha varit hennes egna döttrar filmen handlade om.

Jag tillhörde den lilla lyckliga skaran opiatmissbrukare som fick metadon redan 1977. Behandlingen höll på i 14 år och avslutningen påbörjades på egen begäran 1990. Två år senare var jag helt fri från både metadon och sug. Det enda kortfattade jag kan säga är, att jag inte hade levat idag om jag inte fått underhållsbehandling med metadon. Till Rydbergskan kan jag viska i örat om att sannolikt några andra inte heller hade överlevt, eftersom begäret att dämpa sin livsångest stundtals kan få en desperat abstinensare att begå allvarliga brott.

Som jag ser Rydbergskan är hon en inkarnation och omänsklighet och okunskap. Hade hon haft en aning om vad hon talar om, eller en enda uns av empati hade hon agerat på ett helt annat sätt än hon nu gör. Detta oavsett om hon är folkpartist eller kommunist!

Sjukvården har haft, och har många svårigheter med att behandla etablerade opiat(miss)brukare. Genom dialogen med representanter av den Svenska Brukarföreningen har vården förbättrats och utvecklats. Föreningen ger dessutom stöd och ”peer-education” till sina medlemmar som omöjligt kan blir ersätt av professionell vårdpersonal. Den Svenska Brukarföreningen är en betydelsefull organisation för att demokratisera sjukvården och förbättra socialtjänsten. Att Birgitta Rydberg har dragit in pengarna är aliberal och odemokratiskt och påminns mig på något sätt av Vladimir Putin av Russland och Robert Mugabe i Zimbabwe, som försöker tysta sina åsiktsmotståndare. Rydberg försöker ta död på en patientförening som kämpa på ett seriös sätt för en förbättring av den svenska sjukvården. Usch!

Jävligt korkat det där med knarkstugor :S de lätta drogerna, det skulle jag inte ha något emot om dom legalisera, men annat skit ska fortfarande förbli legalt då det förstör liv

@Fredrik: Knarkarstugor har inte med en legalisering av droger att göra (men Sverige är väl ganska unikt såtillvida att inte bara innehav utan också bruk av narkotika är förbjudet), utan syftar till att låta tunga missbrukare injicera under kontrollerade former för att minimera riskerna. Det förutsätter förstås att passivt tolererar att de också innehar tunga droger att injicera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *